יוגה היא כלי חשוב לחיים. במסורת הוודית היוגה מציאה תשובה לשאלה, הרחבה, מדוע האדם סובל? למה, ומה אפשר לעשות על מנת ליצור שינוי.

 

התשובה, מקורה בהבנה שבכל סיטואציה אליה אנו נכלאים, לא משנה כמה היא חמורה או זוהרת, הדבר המשמעותי הוא המצב הנפשי הנוצר בעטיה. היוגה היא חקירה, התבוננות  והסקת מסקנות של כל המרכיבים הסובבים אותנו: הגוף, הנשימה, התזונה, היחסים בינינו לבין החברה שסובבת אותנו, הטבע שסביבנו, ההרגלים שלנו, התשוקות שלנו. ע"י הבנה של מערכת הגומלין בין כל המרכיבים האלה אפשר ליצור שינויי וזו האומנות שהיוגה מציעה.

 

ההריון, שהוא תקופה מאוד "קיצונית" של הגוף והנפש, הוא זמן להתחבר אל עצמך ולהתחיל לתרגל. הגוף צועק והמחשבות עובדות שעות נוספות. זו תקופת מיוחדת בחיים המהווה מן פסק זמן בין שתי תקופות: לפני ואחרי. בזמן ההריון יש התכנסות פנימה. ההתבוננות על הסביבה החיצונית מחד ועל עצמך מאידך היא עמוקה ו\או שונה מבדרך כלל. זה זמן מיוחד שהאישה מאוד מחוברת לעצמה, למה שהיא מרגישה למה שהיא רוצה. לפעמים ההתחברות באה דווקא ממקומות לא טובים . תחושות פיזיות לא נעימות, פחדים ועוד. אבל זה הזמן לנצל את המודעות שמתעוררת ולקחת את החיים שלנו למקום טוב יותר.

 

למרות שהעיסוק ביוגה בעיקרו כרוחני יש צדדים מאוד פרקטים. עוד לפני שמדברים על מדיטציה ופילוסופיה היוגה עונה על בעיות שמתעוררות בזמן ההריון: בחילות, כאבי גב, קוצר נשימה, עייפות, צרבות, רגליים כבדות, הכנת הגוף והנשימה לקראת הלידה, כיצד להקל על מכאובים בלידה ובהנקות הראשונות ועוד.

49

 

השורש של היוגה הוא השימוש בהגיון בריא, אבל לא רק להבין אלא גם לעשות. בכל מקום כתוב שכדאי לאכול טוב, לנוח, להיות רגועות בתקופת ההריון. היוגה מאפשרת לך מנוחה ורוגע תוך כדי עבודה שיכולה להיות אפילו אינטנסיבית על הגוף. התרגול עצמו הוא כמעט מדיטטיבי, אבל יחד עם זאת ותוך כדי שימוש בתנועות מאוד פשוטות הוא שומר על הגוף שלא ייחלש, על הגב שיהיה חזק וגמיש, ובעיקר נותן מרגוע. התחברות זאת לעצמך היא אחד השורשים להבנת החוויה של הלידה, מה שיהפוך את הלידה של הילד\ה שלך לאחד מהרגעים היפים למרות הכאב ולמרות הכל.